Herentals stond met een thuiswedstrijd tegen Bilzen Waltwilder al erg vroeg in deze competitie voor een zespuntenmatch.  Verlies zou niet alleen in het klassement een diepe wonde kunnen slaan, ook mentaal zal alles zwaar beginnen doorwegen.  Vanuit het blessurekamp geen positief nieuws, zowel De Swert als Van Bouwel liggen nog enkele weken in de lappenmand. Bovendien moest ook topschuter Van De Kerkhof forfait geven, Jeroen ondervond nog steeds teveel last van zijn blessure die hij enkele weken geleden opliep. 

Maarten Vervoort heeft besloten zijn carrière met onmiddellijke ingang te beëindige terwijl nieuwkomer Verberne nog niet speelgerechtigd was.   Het moest dus niet gezegd worden dat VCH het erg lastig zou krijgen om de punten thuis te houden tegen Bilzen die zijn draai gevonden heeft na een moeilijke competitiestart.

De bezoekers dwongen dan ook de eerste kans van de wedstrijd af maar Doino stond meteen paraat.  Een eerste tegenprik van rood-wit leverde meteen het openingsdoelpunt op, Vlaeymans behield knap het overzicht en bediende Van Roosbroeck die overhoeks de 1-0 op het bord zette. 

Na een kwartier kwam Herentals opnieuw opzetten via  Vlaeymans die opnieuw niet zelfzuchtig bleek en Van Leerdam een goede scoringskans voorschotelde maar Ilja besloot om de bal nog breed te leggen, een verkeerde keuze zo bleek.  Toch bleef dat tweede doelpunt niet uit, Van Roosbroeck kon nog net zijn voet zetten en scoorde met een tip-in zijn tweede van de namiddag.   

Bilzen reageerde via Gelade maar niemand van zijn ploeggenoten was gevolgd om zijn goede voorzet in doel te werken.  De thuisploeg kon voor de rust nog twee keer gevaarlijk zijn maar Dillen en Vlaeymans kwamen niet meer tot scoren.  Aan de overzijde kreeg Boateng een reuzenkans oog in oog met Doino maar deze laatste redde de meubelen.

De bezoekende trainer wilde met een wissel tijdens de pauze de bakens verzetten.  Een eerste kans kwam er op naam van Cosemans maar Doino verkleinde goed zijn hoek.  Na slap verdedigen van de thuisploeg kon Odekerken aan de tweede paal toch milderen tot 2-1 met nog meer dan een halfuur te spelen.  Een minuutje later kreeg Van Roosbroeck de kans om de voorsprong opnieuw uit te breiden maar hij krulde het leder een tweetal meter naast doel.  

Herentalse verkrampte nadien en het kwam enkele keren goed weg na pogingen van Odekerken en Swijngedouw .  Doino pakte ook nog uit met een reflex na een hoekschop van de bezoekers.  Rood-wit  kreeg nog enkele kansen op de counter maar speelde het telkens niet goed uit waardoor de krappe zege nipt overeind bleef.

Herentals pakte dus met bloed, zweet en tranen de nodige driepunter.  Ook de andere staartploegen pakten bijna allemaal punten waardoor de winst in het klassement gering bleef.  Toch kunnen we uiteraard niet meer wensen dan de drie punten, de manier waarop deze behaald worden is  bijzaak. 

Met wedstrijden tegen Merksem en Beerschot op het programma zal het echter niet simpel worden om deze lijn door te trekken.  Laten we nu echter even genieten van deze zege en puntengewin in de volgende wedstrijden kunnen we dan ook als bonus beschouwen.

VCH speelde met:  Doino Michiel; Van Doninck Jelle; Verdonck Simon; Thomassen Martijn; Mariën Niels; Van Leerdam Ilja; Vlaeymans Sam; Van Der Schraelen Thomas; Van De Vonder Thomas; Dillen Robbe en Van Roosbroeck Jens.

Bank:  Dams Pieter; Raeymaeckers Kai ; Hoefnagels Niels; Vervoort Joy.

Vervangingen: 73e Hoefnagels Niels voor Dillen Robbe.

Gele kaarten:  Van Roosbroeck Jens (1e).

Doelpunten:  8e  Van Roosbroeck Jens  1 – 0 ;  18e Van Roosbroeck Jens  2 – 0 ; 57e Odekerken Paul  2 -  1.

Verslag Kurt & Wendy Van Leemput / NNieuws.